kolmapäev, 1. veebruar 2012

Külmapühad?

Seoses saabuvate külmade ilmadega on kerkinud küsimus selle kohta, millal võib lapse külma tõttu koju jätta. Eelkõige on see vanemate otsus ning kindlasti tasub silmas pidada seda, kas kooli ja tagasi sõit on korraldatud või on vaja bussi oodata ja jalgsi kõndidga pikem distants.

Sotsiaalministeeriumi määrus sätestab, et koolis võib tunnid ära jätta 1.-6. klassi puhul siis, kui tuulekülm (näitab, kui külmana inimene teatud õhutemperatuuri ja tuulekiiruse juures õues õhku tegelikult tunnetab) on -20 kraadi või madalam ning 7.-9. klassi puhul -25 kraadi või vähemgi. Täpse õhutemperatuuri saate aadressilt Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut (EMHI), www.emhi.ee
Koolitunnid jäetakse siiski ära ka siis, kui temperatuur klassis on vähem kui 19 kraadi ja võimlas vähem kui 18 kraadi.
Terviseameti koduleht teavitab, et koolid võivad õppetunnid ära jätta, kui sõit kooli ja tagasi ei ole korraldatud ja tegelikult toimiv välisõhu temperatuur on vastavalt 20 või 25 miinuskraadi.
Kindlasti on ka nendel külmadel hommikutel koolimaja lahti ning nende lastega, kes koolis on, tehakse ka tunde ja nad saavad koolis süüa.
Varasemate aastate praktikast lähvuvalt ei ole meie kool ametlikke külmapühasid välja kuulutanud.


Rõõmsat südant ja silmadesoojust!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar