laupäev, 17. mai 2014

Koolivormi kavandite konkurss

Märtsis ja aprillis toimus Nõmme Põhikoolis oma kooli koolivormi kavandite konkurss. Nõmme Põhikooli 256 õpilast tegid koolivormi kavandid alusjoonistele.

Zürii koosseis.
Lapsevanemad: Janneli Kurvits, Marilyn Sikkal ja Heidi Christel Õunap ning Kristi Meriväli

Õpilased: Tristan Türk 3a, Merit Rekor 3b, Reemus Tõniste 6a ja Carmen Rand 6b, Karl Kurvits 7b, Rebecca Christal Õunap 9b valisid välja 256 tööst 10 parimat kavandit.

I koht Juss Jalakas 7a klass
II koht Paula Puu 4b klass
III koht Mia Marike Palm 3c klass

4.-5. koht Lisete Laurisaar 3c klass ja Sanna Kruusmaa 6a klass
6. koht Helena Schilf 3c klass
7. koht Triinu Leito 3b klass
8. koht Lisete Johanna Leesment 3b klass
9.-10. koht Jasper Anton 2a klass ja Otto Ulmas 1b klass

Otsustati välja töötada koolivorm, mis oleks kantav ühtmoodi nii poistel kui tüdrukutel , shikk alates algkoolist kuni põhikoolini. Üldmulje pidi saama rahulik, akadeemiline, kuid pilkupüüdvate väikeste aktsentidega. Vormielemente võiks sobida kanda ka täiskasvanutel.




Värvigamma kokkupanekul oli kindlasti aluseks kooli ideekonkursile laekunud tööde suuresti läbiv värvipalett (sinine/roheline), tähtis oli ka võimalik sobivus paljude erinevate riideesemete ning värvidega.
Töögrupp lähtus materjali koostise valikul kvaliteedist , kestvusest ning kandjasõbralikkusest .

Hall taustatoon on neutraalne ja rahulik, sobiv väga laia värvivalikuga teiste riideesemetega kandmiseks (teksasinine, must, vms ) Ruuduline on puhtalt lõbus ning ka aegumatu ja moodne, lisatud väike „trikk“ ruutude hajuvusega teeb vestist kordumatu lahendusega riideeseme. Inspiratsioon võidutööst.
Eraldi kujundasime kooli märki stiliseerides logo, mis kudumitele lisatuna veelgi koolilaste ühtekuuluvust ja „oma“ kooli tunnet võiks suurendada.
Vormi erinevaid elemente kasutades saab pidupäeval rõhutada pidulikku akadeemilisust musta lipsu ja valge särgiga ning argipäevadel sobivad nii vest kui kardigan tavalise polo-/T-särgiga või siis plikalikuma pluusivalikuga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar