laupäev, 9. jaanuar 2016

150. aastat "Alice imedemaal"

Kadi Kurema ja Külli Grünbach-Seina näituse avamine 5. jaanuaril

Kuupäeval Keskuse uudisedUudised

Kurema_Suured kaksikud 001
Teisipäeval, 5. jaanuaril 2016 kell 16 avatakse lastekirjanduse keskuses graafiku ja illustraatori Kadi Kurema ning köitekunstnik Külli Grünbach-Seina näitus „Jaburad, vigurid ja etturid”. Väljapanekul esitletakse illustratsioone ja nahkköites kunstnikuraamatuid.


Kunstnikud said näituseks innustust Lewis Carrolli raamatu „Alice imedemaal” 150. juubelist. Kadi Kurema osales rahvusvahelisel illustratsiooninäitusel „It’s Always Tea Time” Alice’i seeriaga. Külli Grünbach-Seina soov oli kunstnikuraamatud nahka köita. Näitamiseks lisandusid veel vanad head muinasjutud ja Alide Dahlbergi „Mutionu pidu”, mis inspireeris autoreid sarmika tegelaskonnaga.
Kadi Kurema kunstnikuraamatutest: „Minu pildid on enamasti lõbusates seeriates või illustratsioonid lugudele. Mina trükin graafikatehnikas pildiseeria ja seejärel mõtleb Külli läbi, kuidas need ritta panna, otsib paberid ja köidab raamatuks. Pikka juttu meie raamatuis pole, on palju pilte ja vahel pildiallkirjad ja tsitaadid. Seal on mitmeid salasoppe, taskuid, aknaid, auke, õmblusi ja ootamatuid pabereid. Külli teeb oma köite alati piltidega ühes meeleolus, täpid, tutid, paelad täiendavad humoorikaid pildiridu.”
Kadi Kurema ja Külli Grünbach-Sein on 1998. aastast alates teinud üheskoos mitmeid kunstnikuraamatuid, mis on leidnud ka rahvusvahelist tunnustust – korduvalt on osaletud Vilniuse kunstnikuraamatu triennaalil ning Jaapanis Oshima rahvusvahelisel käsitsivalmistatud lasteraamatute konkursil pälviti 2012. aastal pronksmedal.
Näitus „Jaburad, vigurid ja etturid” jääb avatuks 27. veebruarini 2016.
Lisainfo:

Viive Noor
Eesti Lastekirjanduse Keskuse kunstiekspert
viivenoor@gmail.com, +372 5557 9930


http://www.elk.ee/?p=18428

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar