Õunarooside valmistamiseks on vaja:
- Tainas. Sobivad pärmi-, leht- või filotainas. Valik tee selle põhjal, mis sulle meeldib.
- Õunad. Kui võimalik, siis kasuta punase koorega õunu. Nendega jäävad toredad punase servaga roosid. Vahvad tulemus on ka kollase koorega õuntega.
- Keev vesi. Umbes 1 liiter. NB! Ettevaatust tuline!
- Moos. Kaneel. Suhkur.
- Koogile peale tuhksuhkrut.
Õunarooside valmistamine.
* Lõigata õunad neljaks sektoriks ja puhastada sektorid õunaseemnetest. Seejärel kohe viilutada kuumakindlasse anumasse. Viilutada võiks koorimisnoaga.
* Õunaviiludele kallata keev vesi peale ja lasta paar minutit seista, kuni tõmbavad elastseks. Kurnata ja jätta sõelale nõrguma, et vesi ära voolaks.
Õunaviile ei tohiks liiga kaua tulises vees leotada. Punane koor võib kaotada värvust ja õunaviilud muutuvad liiga pehmeks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar